Νέα για την Κατηγορία: ΥΓΕΙΑ / ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ


Η Καινούργια Μέρα για την Υγεία

Υγεία

Το θέμα της ΥΓΕΙΑΣ και κατ’ επέκταση η ασφαλής διαβίωση των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού μας είναι ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που απασχολούν και προβληματίζουν τους δημότες μας.

Με δεδομένες, μάλιστα, τις δυσκολίες που πηγάζουν από τη νησιωτικότητα του Δήμου μας, ιδιαίτερα κατά τη μακρά χειμερινή περίοδο, είναι εύλογη η ανησυχία και το άγχος όλων.

Ασφαλώς, δεν παραγνωρίζεται η προσφορά και το έργο των γιατρών, του νοσηλευτικού και εργαστηριακού προσωπικού του Π.Π.Ι.Σ., όμως επωμίζονται και αυτοί τεράστια ευθύνη, δυσανάλογη πολλές φορές με την υλικοτεχνική και επιστημονική κάλυψη που τους παρέχεται από το κράτος.

Ασφαλώς και δεν παραγνωρίζεται ο καθοριστικός ρόλος του Ιδρύματος Στήριξης του Περιφερειακού Ιατρείου «Σωτήρης Τριαντάφυλλος» σε θέματα λειτουργίας του, ούτε φυσικά οι ιδιωτικές πρωτοβουλίες που παρέχουν άμεση και αποτελεσματική στήριξη.

Η δημοτική ομάδα «ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΕΡΑ», με πλήρη και βιωμένη γνώση των προβλημάτων που άπτονται του θέματος ΥΓΕΙΑ και με την πιο βαθιά συνειδητοποιημένη πεποίθηση ότι η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και χρέος της Πολιτείας αποτελεί η όσο το δυνατόν πληρέστερη παροχή του στους πολίτες, θα επιδιώξει δυναμικά και επίμονα να υλοποιηθούν βασικά αιτήματα, όπως:

  • το πάγιο, εδώ και χρόνια, αίτημα για δημιουργία Κέντρου Υγείας,
  • η άμεση επαναφορά της δεύτερης θέσης του αγροτικού γιατρού,
  • η άμεση κάλυψη της θέσης παιδιάτρου για τα εκατοντάδες παιδιά μας,
  • η στελέχωση και ενίσχυση του προσωπικού με σχέση μόνιμης εργασίας και όχι ευκαιριακής (συμβάσεις),
  • η λειτουργία της τηλεϊατρικής διασύνδεσης, που αποδεδειγμένα αποτελεί σημαντικό βοήθημα διαγνωστικό και νοσηλευτικό.

Στις πρώτες προτεραιότητες της ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑΣ ΜΕΡΑΣ και η επίλυση των κτηριακών προβλημάτων του Ιατρείου μας, αλλά και η στήριξη των δράσεων ψυχικής υγείας και κοινωνικής φροντίδας  που υλοποιεί επί χρόνια στο νησί μας η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Δυτικών Κυκλάδων.

Παράλληλα, αρχίζουμε τη συζήτηση για την αξιοποίηση του Ιδρύματος της Τίτας Ψυχούλη (στα Εξάμπελα) και συνεχίζουμε την προσπάθεια για τη διεύρυνση προγραμμάτων  συνεργασίας με δημόσιους (2η Δ.Υ.Π.Ε. και Νοσοκομείο της Σύρου) και ιδιωτικούς φορείς που επιθυμούν να προσφέρουν τις επιστημονικές τους υπηρεσίες στους δημότες μας (ΟΜΙΛΟΣ ΥΓΕΙΑ, ΓΛΑΡΟΙ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ και άλλα νοσοκομειακά κλιμάκια).

ΣΤΟΧΟΣ, ΕΠΙΔΙΩΞΗ, ΧΡΕΟΣ της δημοτικής παράταξης «ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΕΡΑ» να βελτιώσει και να αναβαθμίσει τις ιατρικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες τόσο σε επίπεδο πρόληψης όσο και σε επίπεδο περίθαλψης.